Meny
 

Alltid mye gøy for barna

Barnas Oasen

Opplevelser, aktiviteter, lek og moro - barna skal ha det gøy på Oasen!

– Barnefamiliene er viktig for Oasen, og vi er derfor veldig opptatt av å legge så godt som mulig til rette for at både barn og foreldre skal trives hos oss. Det er alltid mye å finne på, alltid mye godt å spise, og så har vi selvsagt alt en barnefamilie måtte trenger av klær, utstyr og dagligvarer, sier senterleder Dag Einar Solberg.

Eneste senter med lekeplass

Det som kanskje er mest særegent for Oasen er satsingen på opplevelser, lek og moro for de yngste. Oasen er for eksempel det eneste senteret på Haugalandet med innendørs lekeplass. Her er naturen tatt inn, og ungene kan boltre seg i klatrevegg og klatrestativer, sklier og lekeapparater. Lekeplassen ligger i underetasjen, er selvbetjent, gratis og alltid åpen.

 

Velkommen til lek og moro på Oasen! 

 

Nettbrett og netthandel har vært medvirkende årsaker til at det i dag ikke er så mange lekebutikker igjen, men hos Gunn Skottheim på Kozmos er det alltid gøy! Hun har arbeidet med leker i over 20 år, og har stor tro på personlig service og morsomme opplevelser for ungene.

 

– Vi har aktivitetsdager i butikken flere ganger i måneden, tegne- og malekonkurranser, LEGO-bygging, kostymer og mye mer. Før morsdag kunne ungene for eksempel lage morsdagskort og gaver til mamma her hos oss, forteller Gunn.

 

Gunn Skottheim på Kozmos har stor tro på personlig service og morsomme opplevelser for ungene. 

Får leke i butikken

Hos Kozmos kan ungene kjøre BRIO-tog og bygge med Lego, men Gunn har lyst til å lage enda mer moro for barna fremover.

 

– Jeg har lyst til at ungene skal kunne leke enda mer i butikken, så jeg jobber med å få tilgang på utstillinger fra de ulike leverandørene mine, sånn at ungene kan få teste ut forskjellige leker. Her skal de oppleve, kose seg og få god service, sier Gunn.

 

 

Hun forteller at salg av brettspill har fått en oppsving de siste årene. – Særlig om høsten selger vi mye spill. Jeg tror familiene har behov for å kunne finne på noe gøy sammen, og det er mange spennende, utfordrende og morsomme spill som samler familiene, sier hun.

 

Brettspill har de selvsagt også hos Norli, som også har et stort utvalg av barnebøker og tegnesaker.

Nam nam!

Også alle spisestedene på Oasen har noe godt for barna! Jordbærpikene har kaker og deilige brødskiver med leverpostei, barnemenyen hos MM er alltid populær, pizzaen hos Dolly smaker alltid godt, Haugli har boller i alle varianter, og i tillegg til sine velkjente komler, serverer Palmehaven risengrynsgrøt og saft på lørdager.

 

Store og små nyter middagen på Oasen!

 

– Lørdagsgrøt har vi hatt siden oppstarten i 1977, og det ble tidlig en veldig fin og populær tradisjon. Det er mange som har vokst opp med lørdagsgrøten hos oss, og som nå viderefører tradisjonen til sine barn igjen. På en vanlig lørdag lager vi hele 60 liter grøt, forteller Heidi Netland hos Palmehaven.

 

Søskenparet Heidi og Lars-Erik Netland synes lørdagsgrøt er en koselig tradisjon, og ønsker hele familien velkommen til Palmehaven.

Alt av klær

Mange av butikkene har egne barneavdelinger, og sportsbutikkene har selvsagt yttertøy som tåler vær, vind og lave temperaturer. I tillegg har Oasen den flotte butikken Claire Kids – kun med klær for barn. Her er det mulig å finne klær helt frem til tenårene, og kjente merkevarer som Hust&Claire, Kivat, Lillelam og mye mer.

   

Barnetransport

Oasen har ellers barnebiler og tvillingvogner til utlån for bruk på senteret, og egne romslige familieparkeringsplasser ypperlig for dem som har stor bil med barnevogn og annet utstyr. Flere av disse plassene er under tak i den nye parkeringsgarasjen. Og noe av det beste med Oasen? Det må vel være at det meste av senteret er på ett plan, noe som er veldig greit når man skal manøvrere barnevogner eller barnebiler rundt på handleturen.

 

 

Sist endret - 09 mars 2020