Meny
 

Informasjon om korona-håndtering

Beredskap og håndtering av Coronaviruset (Covid-19) på Oasen Storsenter.

Corona Informasjon

– Vi gjør alt vi kan for at senteret skal være så trygt som mulig for både kunder og medarbeidere på Oasen. Vi følger situasjonen fortløpende og gjør tiltak i tett dialog med Folkehelseinstituttet, sier sikkerhetssjef i Thon-gruppen Ola Stavnsborg. (Oppdatert info fra OTG finner du her)

Vi følger opp Karmøy Kommune sitt vedtak fra 15.3. Dette vil innebære noen endringer for deg som kunde:

  • Dagligvarebutikkene vil ha færre handlevogner i omløp. De sørger for fortløpende desinfisering av handlevogner og -kurver som står ved inngangen til butikken. Vi ber om at du ikke tar med deg handlevogner fra utsiden inn på senteret (disse har vi også stroppet fast). Handlevogner med barnesete samt senterets små handlevogner er ikke lengre i bruk. Lekerommet er også stengt.
  • Apoteket vil ha begrensinger på antall kunder i butikken samtidig (maks 10 stk). Overalt på senteret (og spesielt i kassakøer) oppfordrer vi til å holde avstand og ta hensyn.
  • Der det finnes engangshansker og Antibac oppfordrer vi til å bruke dette. Vær nøye med håndhygienen (grundig såpevask) både før og etter besøk på senteret. Berøringsoverflater både i fellesareal og butikker desinfiseres hver time, men vi anbefaler at du i minst mulig grad berører overflater.

På Oasen har vi viktige funksjoner som apotek, 2 dagligvarebutikker, legesenter, helsestasjon, tannleger m.m. Vi gjør alt vi kan for at senteret skal være så rent og trygt som mulig, og håper at du som kunde også vil bidra gjennom å følge retningslinjene over.

Oasen har ellers avlyst planlagte fellesaktiviteter, hengt opp plakater med informasjon om god håndhygiene, og innført flere tiltak for å gjøre det så trygt som mulig å besøke senteret:

  • Renhold er oppjustert i henhold til faglige anbefalinger, blant annet med ekstra grundig rengjøring av dørhåndtak og overflater som berøres. Vaktmestrene desinfiserer nå alle felles berøringsoverflater i fellesarealer hver time. Dette gjelder f.eks. alarmpaneler, håndløpere på rullebånd/rulletrapp, heisknapper, dørvridere osv.
  • Dispensere med Antibac er utplassert ved alle senterets innganger og toaletter. Lekerommet er også stengt for å minske smitterisiko.
  • Toalettene er utstyrt med tørkepapir-beholdere, som alternativ for de som ikke ønsker å bruke lufttørkerne.
  • Alle inngangene til senteret har automatiske dører, og alle butikkene har åpne innganger. Da slipper man i stor grad å forholde seg til dørhåndtak, som vanligvis er en viktig smittekilde.
  • Senteret har god ventilasjon og utlufting, og de mange og store fellesarealene sørger for lite trengsel.
  • Mange av butikkene har også egne hygienetiltak, gjort enten på egenhånd eller etter instrukser fra kjeden de er en del av. Meny sine egne, ekstraordinære tiltak kan du lese om her.

– Og så er det selvsagt viktig at alle respekterer karanteneperioder, slik at vi ikke utsetter personer i risikogruppen, og andre, for smittefare, understreker Stavnsborg.

 

Vaktmester Miralem sørger for at vi til enhver tid har tilgjengelig antibac ved alle senterets innganger og toaletter.

 

 

Vi oppfordrer alle om å lytte til rådene som kommer fortløpende fra myndighetene, og ta vare på de nære og kjære du har rundt deg. Vi har alle et ansvar for å delta i denne dugnaden.

Ta vare på hverandre, gjennom å holde avstand <3 

Sist endret - 18 mai 2020