Meny
 

Ja, vi elsker joggesko!

Vi bruker dem til alt. Til kjolen, dressen, shortsen, skjørtet og dongeribuksen. Aldri har utvalget av lette, behagelige joggesko og sneakers vært større.

Når fuglene kvitrer og blomstene titter frem – ja, da er det vår. Og da er det kanskje på tide å supplere med et par nye sko? Utvalget av joggesko og sneakers er stort for tiden og vi bruker de myke, komfortable skoene til alt.

Sneakers for alle pengene

For hva er vel bedre enn å våkne en deilig sommermorgen. Ta på deg kjolen eller shortsen og hoppe rett opp i noen behagelig joggesko. Eller sneakers, som nok er den rette benevnelsen på de fleste av skoene, ifølge skoekspert Leydis Grønås butikkleder hos MANI på Oasen Storsenter.

 

- Vi har sneakers i alle former og utgaver til herrer, damer og barn. Trend-sneakers som følger moten akkurat nå og gjerne har sløyfer og andre fine detaljer. For tiden er sport-sneakers formet som en sokk, veldig populære. De lever opp til navnet sitt - for det er akkurat som å ta på seg en sokk, smiler Leydis Grønås.

 

 

 

1. Rosa sløyfesko kr 499,- fra Shoeday / 2. Sneakers i velur kr 399,- fra Shoeday / 3. Grønne sneakers kr 399 fra Shoeday / 4. Grå sneakers kr 699,- fra Jean Paul hos Condor / 5. Blå sneakers kr 599 fra Jean Paul hos Condor.

Bevisste

Folk er blitt bevisste på å skille mellom hvilke sko de trener med og hvilke sko de går med. På G-Sport på Oasen storsenter opplever de stor etterspørsel etter joggesko fra de kjente sportsmerkene. Gjerne med demping i hele sålen som tar oss noen ekstra centimeter opp i høyden. Sko som er mest egnet for spasering enn jogging og som garantert vil bli en slager i sommermånedene.

 

- Folk ønsker at skoene de kjøper skal holde god kvalitet og ha god passform. Skoene er forskjellige på samme måte som føttene er forskjellige – derfor er det smart å ta seg en prøverunde i butikken. Da vil du fort finne ut om du og skoen matcher, sier Terje Sandvik, butikksjef på G-Sport på Oasen Storsenter. 

 

 

6. Rosa Adidas kr 899 til dame fra G-Sport / 7. Solid Nike-sko kr 1299 til herrer fra G-Sport / 8. Solide spasersko fra Ecco kr 1700 hos Mani / 9. Sneakers fra Skechers kr 999 hos Mani

 

Sneakers for snikere

Hvorfor kaller vi fritidsskoene våre ofte for sneakers? Etter en sjekk på nettet finner vi ut at navnet er over 100 år gammelt og har sin opprinnelse fra USA. Skoene har fått dette navnet fordi den fleksible gummisålen og oppbygningen av skoen gjorde den så godt som lydløs, slik at skoen var perfekt til å snike seg rundt. Hvilket på engelsk blir "sneaking" og derav navnet sneakers.

 

Pass på ryggen - bruk gode sko!

"Vis meg dine sko, og jeg skal si deg hvem du er...."

Ingen tvil om at både føttene og kroppen ellers kan bli preget av hvilke sko vi går med til daglig. Fysioterapeutene Sigrid Elise Bjerkeli og Charlotte Lervik Endresen ved Norheim Fysikalske som holder til i helseetasjen på Oasen Storsenter applauderer joggesko-trenden.

 

- Sko med høye hæler og trange sko gir ugunstig belastning fordi en tipper mye fremover. Kroppen må kompensere for dette, som kan gi ryggplager og smerter i knær og føtter. Sko med fast hæl og litt støtdemping er å anbefale og derfor er joggesko et godt alternativ, opplyser Sigrid Elise Bjerkeli og Charlotte Lervik Endresen ved Norheim Fysikalske. 

 

 

Sist endret - 05 november 2018