Meny
 
Nystekte pannekaker med ost og skinke

Nystekte pannekaker med ost og skinke

Oppskrift på pannekaker fylt med smeltet ost, skinke og salat. Pannekaker er høyt elsket og middagspannekaker er intet unntak. Ønsker du en grovere røre kan du bytte ut noe av melet med havregryn eller grovere mel. Oppskriften gir tre pannekaker per person.

Hovedingredienser til 4 personer

 3 dl hvetemel

4 stk egg

½ ts salt

5 dl melk

smør til steking

Hovedingredienser

200 g revet ost (gjerne forskjellige typer)

8 skiver god skinke

1 pose blandet grønn salat

4 ss spirer

 

Tidsforbruk 20 - 40 MIN 

 

Tips!

Du kan gjerne servere en rømmedressing ved siden av disse pannekakene.

 

Slik gjør du:

 

1. Begynn med å blande salt og mel, og ca. halvparten av melken. Visp sammen til røren er klumpfri.

 

 2. Rør inn eggene og tilsett resten av melken. La røren svelle/hvile i ca. 30 minutter for best resultat.

 

 3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en øse til å helle i røre til den nesten dekker hele bunnen. Stek pannekaken på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekaken og stek omtrent like lenge på den andre siden.

 

 4. Legg pannekakene utover et brett med bakepapir. Ha over revet revet ost og sett midt i ovnen på 180 grader til osten begynner å smelte. Dette tar 2-3 minutter. Ta ut pannekakene og fyll dem med skinke, salat og spirer før de brettes sammen og serveres.

 

Oppskrift: Meny

Sist endret - 18 februar 2019