Meny
 
Fastelavensboller

Slik får du de luftigste fastelavensbollene

På søndag er det fastelavn og tid for markering i form av pyntet bjørkeris og selvfølgelig noen supergode fastelavnboller, fylt med krem!

- Det viktigste for å få luftige boller er å la bollene heve, og ikke elte dem for hardt, forteller gjengen hos Haugli bakeri på Oasen.

 

- Elt deigen på lav styrke slik at du ikke dreper gjæren. Deigen skal heve til dobbel størrelse før den deles opp i emner, og skal så etterheves på brett. Følger du disse punktene unngår du at bollene blir flate og kompakte.

Følg oppskriften under, og lær deg å bake boller selv, da vel!

 

Dette trenger du til bollene:

  • 3 dl melk
  • 75 g smør
  • 12 pk gjær
  • 34 dl sukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 12 kg hvetemel
  • 12 stk sammenvispet egg til pensling

 

Slik gjør du:

 

  1. Smelt smøret sammen med melk i en kjele til væsken er 37 grader. Smuldre gjæren i en bolle, hell i væsken og rør sammen.
  2. Ha de tørre ingrediensene i bollen med væsken, og bland sammen.
  3. Elt deigen på et bord med mel til den er lett og smidig.
  4. Ha deigen i en bolle og dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle, og sett den et lunt sted i ca. 30 min, eller til den har hevet til dobbel størrelse.
  5. Del den eltede deigen i 12-15 like deler og rull disse til boller.
  6. Plasser bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i rundt 30 minutter.
  7. Pensle bollene med et sammenvispet egg og stek de i midt ovnen på 250 grader, i 10 minutter.
  8. Avkjøl bollene på en rist, før du deler de i to og fyller med bringebærsyltetøy eller mandelmasse, og masse krem! Strø gjerne over litt melis til pynt.

 

Hvis du ikke er så glad i å bake, så har Haugli Bakeri deilige fastelavnsboller. Velkommen innom! 

Sist endret - 26 februar 2019