Meny
 

Hvitvinsdampede blåskjell

Denne gang vil jeg dele en oppskrift på noe enkelt og godt! Hva med hvitvinsdampede blåskjell til helgekosen? Dette er noe de fleste vil like og som en raskt kan bli hekta på.

Mitt Italia -Hvitvinsdampede blåskjell

Foto: Kristoffer Vincent Hansen 

INGREDIENSER
4 personer

  • 1 nett blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • Olivenolje
  • Persille
  • 15 stk sherry tomat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss saft av fersk sitron
  • Basilikum

SLIK GJØR DU: 

  1. Start med å skylle og vaske blåskjellene. Kast skjell som er knust og som ikke lukker seg når du skyller de i vann. 
  1. Ha olje i en gryte og fres rødløk og hvitløk til den blir gyllen. Ha i de vaskede blåskjellene og hvitvin, og ta deretter på et lokk for å gi det et oppkok. 

Når det har startet å dampe tilsetter du delte sherry tomater, hakket vårløk og litt sitronsaft før du tar på lokket igjen. Når skjellene har åpnet seg er det klart. Dryss på litt finsnittet persille og pynt med basilikum før servering. Server gjerne med litt nystekt focaccia og hvitløksmajones.

Buon appetito! 

- Geir Andrè



Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Sist endret - 03 juli 2019