Meny
 

Sopprisotto the italian way

På høsten og vinteren er det alltid deilig med en rett som inneholder sopp. Kanskje har du vært ute å plukket i høst og har tørket noe eller lagt det i frys? Nå har du en gyllen mulighet til å benytte deg av dette i en deilig risotto.

Mitt Italia - Sopprisotto the italian way

Foto: Kristoffer Vincent Hansen 

INGREDIENSER

 

  • 300 gr risottoris (Carnaroli)
  • 2 ss olivenolje
  • 2-3 små sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 50 gr tørket steinsopp (legges i vann)
  • Ca 1 liter kyllingkraft
  • 50 gram parmesan
  • 2 ss mascarpone
  • 300 fersk sopp (eller frossen)
  • Finhakket persille
  • Gressløk
  • Finhakket gulrot i små terninger
  • 1 stk finhakket rødløk (has i en liten stund før servering)
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU:
Det tar ca 16-17 minutter å lage en perfekt risotto fra du begynner å frese sjalottløken. Før dette er det viktig å ha klargjort alt. Mål opp alle ingrediensene, legg tørket steinsopp i vann og hakk alt klart før du setter igang. Ha kraften i en kjele og kok opp.

Så begynner vi på selve risottoen:

  1. Ha olje i en vid kasserolle, fres sjalottløken i oljen til den er gyllen og bløt. Ha i risen og rør godt. Tilsett hvitvin og kok dette nesten helt inn.

  2. Deretter tilsetter en litt kraft om gangen mens dette koker inn. Ha i finhakket tørket steinsopp mens risottoen koker. Tilsett finhakket gulrot, rødløk, persille, gressløk, parmesan og mascarpone like før den er ferdig. Viktig at det fortsatt er litt ”tygg” - al dente på risen før den serveres. Smak til med salt og pepper.

  3. Samtidig steiker du finsnittet sopp i en steikepanne, tilsett halvparten av dette i risottoen og resterende på toppen når du serverer i en stor serveringskål.

  4. Dryss over litt høvlet parmesan på toppen rett før servering og pynt med litt urter. 

    Buon appetito! 

    - Geir Andrè

Sist endret - 19 september 2019