Meny
 

Tiramisù - "Trekk meg opp"

Dette er en dessert det serveres på nesten alle restauranter og i alle hjem i Italia når noe skal feires. Det finnes utrolig mange ulike oppskrifter på denne desserten, men dette er en av mine favoritter. Tiramisu - oversatt til norsk betyr det: trekk meg opp.

Tiramisù - "Trekk meg opp"

Foto: Kristoffer Vincent Hansen 

INGREDIENSER

  • 1 pakke Savoicardi kjeks/ ladyfingers, i Norge finner en ofte merket Vicenzovo
  • 3-4 dl sterk kaffe
  • Litt vin Santo eller Marsala
  • 5 stk medium egg
  • 1 vaniljestang
  • 5 ss sukker
  • 500 gr Mascarpone (italiensk kremost)
  • Kakao

 

SLIK GJØR DU: 

  1. Lag sterk kaffe og smaksett denne med litt vin santo eller marsala. Kjøl av og ha i en skål.

  2. Finn frem alle ingrediensene og start med å skille egg. Først lager en eggedosis av sukker og eggeplomme.

  3. Tilsett deretter mascarpone og frø fra vaniljestang, pisk dette luftig sammen med eggedosis. i en annen bolle pisker en eggehvite stiv sammen med en knivspiss salt. Når eggehvite er stivpisket vendes den sammen med ostekremen.

  4. Finn frem en stor skål eller bruk kuvertskåler. Ha litt av kremen i bunn. Dypp kjeks raskt i skålen med kaffe og likør. Legg ett lag med kjeks over kremen. Ha deretter et nytt lag med krem. En bør ha 2-3 lag med kjeks.

  5. Avslutt med krem og dryss kakao på toppen.

Buon appetito! 

- Geir Andrè

 

Sist endret - 19 september 2019