Meny
 
Designernes eget marked

Inspirerte designere klare for å skape julestemning

Det er noe med å være i samme båt. Ha de samme målene. Muligens kjenne på noen av de samme utfordringene. På “Designernes eget marked” på Oasen Storsenter får de fire gründerne vist frem konseptene og varene sine for kundene. Og ikke minst dele erfaringer og inspirere hverandre.

- Jeg må innrømme at dette fellesskapet lokket like mye som selve pop up-butikken. Og mye av dette har vi allerede kjent på mens vi har bygget opp markedet, sier Andrè Ernst Grønås fra Ernst by Ernst like etter åpningen av ”Designernes eget marked” 8. november.

 

 

For interiørstylist Karianne Vikse er denne uttalelsen ”søt musikk”. Det er hun som er initiativtakeren bak “Designernes eget marked” og lanserte ideen for Oasen Storsenter. Med et egnet ledig butikklokale frem til jul, var senterledelsen ikke vanskelig å få med på ideen.

- Jeg har selv erfaring med å være gründer og vet at det dummeste en kan gjøre, er å gjemme seg vekk. Designerne trenger publikum, vise frem produktene sine og ikke minst treffe andre gründere - på dette markedet får de alt dette, sier Vikse.

 

Andrè Ernst Grønås ser også frem til å komme tettere på en ny kundegruppe.

- For meg som til daglig oppholder meg mest på butikken i Haugesund sentrum, er det topp å ha et lite utsalg her på Oasen Storsenter i tiden før jul. Er jo sikker på at også mannfolk fra resten av Haugalandet setter pris på å kle seg opp i flotte, unike kvalitetsklær, smiler han.  

 

Gründer Andrè Ernst Grønås fra Ernst by Ernst.


Like ved siden av står designeren Kristine Vikse og selger skjerf. Det er tydelig at mange setter pris på å sikre seg et av de karakteristiske skjerfene hennes - for her går salget unna.

- Jeg er i gang å designe nye skjerf, men har mange av mine klassiske design her på Oasen, sier Kristine Vikse som tidligere har hatt flere pop up-butikker.

- Men aldri sammen med andre designere - så dette er ekstra kjekt og inspirerende, sier hun.

 

Designeren Kristine Vikse har utsalg av sine flotte skjerf.

 

For trioen fra Konkret Studios er “Designernes eget marked” en gylden anledning til å for første gang vise sine produkter i fiberbetong for publikum på Haugalandet.

- Vi har med oss en kolleksjon av servanter som folk faktisk kan ta med seg hjem samme dag. Dette er servanter som vi produserer i vårt verksted på Bakarøy i Haugesund og folk kan også spesialbestille på egne mål, sier Cato Aadnanes i Konkret Studios som synes det er ekstra kjekt at flere designere er samlet under ett tak.

- Det er stor stas for oss å være med på dette markedet i så fint selskap med andre lokale gründere, og vi har allerede snappet med oss mye inspirasjon og gode ideer som vi tar med oss videre i utviklingen av firmaet vårt, sier han.

  

Cato Ådnanes er en del av trioen fra Konkret Studios. Her med sin sønn under åpningen av "Designernes eget marked" 8.nov.

 


Christian Gade fra Viiben stiller ut sine barnemøbler i tre - produsert hjemme i garasjen.

- Jeg er ennå litt i startfasen av gründertilværelsen og har jobb i tillegg. Derfor er dette en viktig arena for meg der jeg kan presentere produktene mine og i tillegg hente erfaring og inspirasjon fra de andre gründerne her, sier Gade.

 

 Christian Gade fra Viiben produserer tremøbler til barn

 

 "Modell V" - Funksjonell barnestol fra Viiben Furniture


I tillegg til de fire gründerne, deltar også damene Unni Gjerde Jørgensen, Gro Aina Skauge og Enya Ødegaard som står bak bokprosjektet «Det finaste eg vett» - et lokalt mesterverk med personlige tekstbidrag og bilder fra folk på hele Haugalandet.

 

  Gro Anita Skauge og Unni Gjerde Jørgensen selger boka “Det finaste eg vett” på “Designernes eget marked”.

 

 
Pop-up butikken holder til på hjørnet mellom Cafè MM og Interoptikk Hedegaard og har åpent følgende dager frem til jul - for det meste med designerne selv bak disken:

Torsdager og fredager 15-18 
Lørdager 12-14

VELKOMMEN! 

 

Sist endret - 04 desember 2018