Meny
 
To på M

To på M

De brenner for bøker og brettspill og slår gjerne et slag for at vi “handler hima”. Søstrene Marit og Marie Hillesland har nærmest vokst opp blant bokhyllene i foreldrene sin bokhandel på Oasen Storsenter. Nå er det de som sitter ved roret.

Bøker har vært levebrødet for Hillesland-familien i over 100 år. Nå er det fjerde generasjon som driver de fire Libris-butikkene i Skudeneshavn, Åkra, Kopervik og på Oasen Storsenter, i tillegg til Hillesland Kontorspar på Norheim.  

 

De tre barna fikk alle navn på M. Mens Marie og Marit driver Libris-butikkene, er Magnus innehaver av Hillesland Kontorspar på Norheim. Da Marie tidligere i vår gikk ut i fødselspermisjon, var det naturlig at søsteren Marit overtok jobben hennes på Hillesland Libris på Oasen Storsenter. 
- Så nå er jeg stadig innom og hilser på og sjekker at alt går fint. Selv om jeg egentlig vet at Marit har full kontroll, smiler Marie mens hun triller datteren Ingeborg på 4 måneder i vogna.

 

Som barn var de med og pakket ut skolebøker i bestefarens kjeller i Skudeneshavn. Senere fikk de sommerjobber i butikken på Oasen Storsenter.

- Det har vært spennende å følge med på utviklingen til senteret, og vi er stolte både av hvordan senteret fremstår og vår egen butikk, sier de.

 

Marit bor i Skudeneshavn og styrer også butikken der. Hun elsker krim og brettspill og passer godt på å være oppdatert på det siste på “spillfronten”.

- Ingenting er vel mer sosialt og hyggelig enn å samles rundt et bord til en lang økt med brettspill. Konkurranseinstinktet er det ingenting i veien med, smiler Marit som er utdannet lærer. Søsteren Marie tok en lengre utdannelse innen kulturvitenskap i Bergen og bor nå i Haugesund. Hun er spesielt glad i å lese bøker fra norske forfattere.

 

Etter ombygningen på senteret for noen år siden, flyttet Hillesland Libris ned i underetasjen sammen med flere interiørbutikker.
- Vi trives godt her og synes vi har fått en fin varemiks der bøkene og de andre produktene våre eksponeres fint, sier Marit og Marie.

Sist endret - 25 september 2018