Meny
 

Størst på sport og fritid

Sportsbutikker Oasen

Instagram har bidratt til økt interesse for friluftsliv de siste årene, og på Oasen finner du Haugalandets desidert største utvalg innen sport og friluftsliv.

Vi vestlendinger trenger klær som tåler alle slags vær, de yngste barna trenger parkdresser og stadig flere ønsker å utnytte mulighetene som ligger i en aktiv fritid, gjennom hele året.

 

Med G-Sport og XXL Sport & Villmark har Oasen Storsenter regionens desidert største utvalg innen sport og friluftsliv. XXL på Oasen er faktisk den største forhandleren av sports- og fritidsutstyr mellom Bergen og Stavanger.

 


De har klær og sko til alle former for aktiviteter, og har i tillegg stort utvalg i ski, sykler, jakt- og fiskeartikler, ballidretter, golf, treningsapparater, vannsport og mye mer. XXL har også eget serviceverksted for ski og sykler, samt skytesimulator der det er mulig å teste og skyte inn jaktvåpen.

Økende friluftsinteresse 

Thomas Haaland Cheek er varehussjef for XXL Sport & Villmark på Oasen, og han ser tydelig hvordan flotte naturbilder i sosiale medier og tv-programmer som 71 grader nord har bidratt til å øke nordmenns friluftsinteresse.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

– Det er ingen tvil om at flotte bilder fra toppturer i sosiale medier har inspirert mange til komme seg ut og opp. Og mens det tidligere først og fremst gjaldt ski om vinteren, er det nå minst like aktuelt til fots i sommerhalvåret. Store kjeder som XXL har fått prisene på sportsutstyr ned, og dermed gjort det mulig for folk å drive med denne type fritidsaktiviteter hele året, uten nødvendigvis å måtte betale en månedslønn for godt utstyr. Friluftsliv har rett og slett blitt en viktigere del av folks liv, noe vi også ser igjen i stor økning i omsetningen på vannsport, forteller Thomas.

 

Flere sykler til jobben 

For selv om det nå er februar, gjør sportsvarehusene på Oasen seg klare for vår og sommer. Vinterklær- og utstyr pakkes snart vekk eller kommer på salg for å rydde plass til sykler, lettere sko, sommerantrekk og vannsport.

 

– Vi følger alle trendene gjennom året hos oss. Etter at Ivar Jacobsen fikk Iron Man til distriktet har det vært veldig populært med landeveissykling, men vi ser også nå en stor økning i omsetning av el-sykler. Mange bruker dem til og fra jobb for å få frisk luft, spare miljøet og samtidig få seg litt mosjon. En el-sykkel er jo på ingen måte noen moped, men har hjelpemotor som tar luven av de verste motbakkene. Det får flere til å sykle, og det er kjempeflott, sier Thomas. 

G-Sport blir Intersport

Hos G-sport Oasen får du veiledning av en superflink og kjekk gjeng! 

Også G-Sport bekrefter denne trenden, og ser en klar økt etterspørsel etter sykkel og fritidsprodukter. Det var tidligere i vinter usikkert om G-Sport skulle drive videre etter at Gresvig slo seg konkurs. Nå er det klart at kjeden videreføres med nye eiere, at den flotte og tradisjonsrike butikken på Oasen fortsetter, og at G-Sport blir til Intersport i løpet av våren, som opprinnelig planlagt. Dette betyr blant annet tilgang på flere nye og spennende merker. Også her kan du få reparert og preparert utstyret ditt i eget verksted.

Gøy i vannet

Haugalendingene er også for alvor fått øynene opp for vannsportens gleder. XXL kjøpte i fjor kano- og kajakkprodusenten West, og satser stort på dette i år.

 

– Vannsport har blitt kjempestort på veldig kort tid, og vi åpner i år egen vannsport-avdeling, med stand up-padlebrett, vannski, tuber og et stort utvalg av kajakker.

 

 

Dette får en naturlig forlengelse av den økende friluftsinteressen mener varehussjefen, og forteller at stadig flere kombinerer fotturer i fjellet med telt-overnattinger og kajakkturer i fjorder, idylliske fjellvann eller langs kysten.

 

– Fisking er også veldig populært, og noe som holder seg veldig stabilt gjennom hele året. Mange har skjønt at fisking er en aktivitet som er nokså uavhengig av vær, vind og sesonger. Og regnvær kan jo av og til få fisken til å bite bedre, smiler Thomas. 

Økt kunnskap 

Det er viktig for XXL og være faghandel, og tilby ekspertise på de ulike avdelingene.

 

– Med mobilen har jo folk i dag eksperten på lomma, og vi merker klart at kundene vet mer og har gjort litt research før de kommer til oss. Det er kjempeflott, og gjør at vi kan forklare og veilede på en helt annen måte enn før. Folk vet i større grad hva de er ute etter, og hva de trenger, forteller Thomas.

 

Livstidsservice

XXL har også eget verksted, der sesongene styrer om det er prepping av ski eller service på sykler det går mest i.

 

– Hos oss har kundene livstidsservice på sykkel, så om du har kjøpt sykkelen i butikk hos oss, og leverer den inn på service hvert år, så sørger vi for lengre levetid for sykkelen din ved å justere bremser og gir. Og har du ski som er noen år gamle, kan de nesten bli som nye gjennom skikkelig preparering før ny sesong, sier Thomas.

 

Uansett hvilken aktivitet du foretrekker, om du skal i vannet, ut i skogen eller opp på fjellet, om du vil trene i hall eller helsestudio, eller sikre at ungene holder seg varme og tørre i barnehagen, så finner du det du trenger på Oasen.

Sist endret - 16 mars 2020