En mester går av vakt

Etter 24 år som vaktmester på Oasen, har den smørblide hissigproppen Sigve Gerhard nå inntatt pensjonistenes rekker.

Mannen som i sin tid satte fyr på kjøpesenteret, trekker seg nå tilbake med skrekkblandet fryd, og tror han vil få det travelt som pensjonist.

Sigve Gerhard bygget hus for Garvik i 15 år, og var offshore-snekker for HMV i 10. Men den siste halvdelen av yrkeslivet har han tilbragt som vaktmester på Oasen. Han skulle egentlig ha sluttet i sommer, men senterledelsen spurte pent om de kunne få beholde ham noen måneder ekstra.

– Jeg ble headhuntet av Birger Netland våren 1996, men takket først nei. Heldigvis dukket det opp en ny mulighet et halvt år senere da HMV varslet permitteringer. Da slo jeg til! Og når jeg tenker meg om tror jeg nærmest det var forutbestemt at jeg skulle bli vaktmester. Allerede som guttunge på Lillesund skole hadde jeg to store nøkkelknipper, og det var ikke et eneste rom jeg ikke kom meg inn i på Lillesund, ler han.

Vaktmester med nedtellingsskilt
– Det er klart det er med skrekkblandet fryd. Nedtellingsmerket viser både smilefjes og gråtefjes, og jeg kommer til å savne Oasen-familien, sier avtroppende vaktmester Sigve.