Slå av en jaktprat hos XXL

Martin Skogen står foran grønt turutstyr

Det er høst, og for mange er det ensbetydende med flotte naturopplevelser og spennende jakt. XXL Oasen har alt du trenger til den gode jaktopplevelsen.

Jakt handler om flotte naturopplevelser, spenning, fellesskap og god forvaltning. På Haugalandet har vi en rekke flotte jaktområder og kommuner med mange jaktløyver. Godt utstyr er viktig.

– Som totalleverandør innenfor sport og fritid er jakt en viktig del av vårt sortiment, og vi leverer alt du trenger som fullverdig jeger; gode turklær, sekker, telt, spesialutstyr og selvsagt våpen og ammunisjon, forteller Martin Skogen hos XXL Oasen.

Lavterskeltilbud

Men det er ikke nødvendigvis et must å ha våpen eller jegerprøve for å bli med på jakt.

– Flere av jegerforeningene arrangerer det de kaller «introduksjonsjakt», et lavterskel tilbud for dem som er nysgjerrige og har lyst til å oppleve jaktsituasjonen, uten selv å skyte. Det kan være en veldig fin start for mange. Foreningene holder også kurs og eksamener når man er klar for det, forteller Martin.

Mange muligheter

Når man skal ha våpen, er det mange ulike typer å velge i hos XXL.

Våpen er verktøy, og du får det du betaler for, men de fleste rifler er gode. Det er mye å hente på god optikk, og det vil også kunne være en fordel med for eksempel systemvåpen som kan håndtere flere ulike kalibre, alt etter hva man skal jakte på. Da har man gjerne også muligheten for treningskalibre for skytebanen, med billigere skudd og mindre rekyl.

Det aller viktigste er imidlertid at man får våpenet tilpasset.

Det er viktig at våpenet passer skytterens fysikk, at kolbelengden er riktig, at de som er links, velger rifler som er tilpasset det, osv. Hos XXL Oasen er det en egen våpensimulator som gjør tilpasningen enklere og mer nøyaktig, og her kan man prøve selv eller sammen med instruktør.

Våpen er en investering, og erfarne jegere kan betale store beløp for det perfekte våpenet. Gode startpakker kan fås fra ca. 15 000 kroner og oppover.

Produktbilde av jaktutstyr som jakke, kniver og lue
XXL har alt du trenger til jaktopplevelsen: Riktige klær, lokkefløyter, våpen, jaktradio, gps, slaktekniver, lokkefugler og mye mer.