Bli klar til skolestart

Notatbøker fra Clas Ohlson
Ryggsekker og matbokser fra Norli Hillesland
Produkter fra Norli Hillesland

Selv om det fortsatt er lenge igjen av sommeren, kan det være smart å planlegge skolestarten tidlig. Ta turen innom Oasen, så blir du klar i god tid.

Etter late ferieuker ringer skoleklokka inn igjen i midten av august. Butikksjef Marie Johannessen Hillesland på Norli Oasen Karmsund har fått inn en god del varer til skolestart allerede, og det fylles stadig på med nye varer gjennom sommeren.

Ransler til alle

– Mange førsteklassinger fikk skolesekken sin allerede til førskoledagene, men de litt eldre som skal skifte ut sin, kommer ofte nå i juli og august. De skal gjerne ha større eller en litt mer voksen variant. Vi har mange fine nye modeller, blant annet City Light, som passer fint for videregående elever og studenter. De er nette og rommer bare 20 liter, men elevene har jo langt færre bøker å dra på i dag enn før. Vi har også nye rollup-varianter, der sekken ikke har topplokk, men der toppen rulles sammen og klypes igjen. Noen har likevel behov for litt ekstra plass, enten til treningstøy eller annet, og vi har også større sekker på opp til 35 liter, forteller Hillesland.

Hun minner om at det er i juli at utvalget er på topp, og at de som vet hva de vil ha, gjør lurt å i sikre seg de mest populære sekkene før det blir utplukket i august.

– Styrken vår er imidlertid at vi har flere butikker å spille på i Karmøy, og kan flytte varer mellom butikkene. Da pleier det ofte å ordne seg, forteller hun.

Alt oppi sekken

Ellers er det alltid godt med påfyll av basisvarene til skolestart; nye blyanter, fargestifter, spissere, linjaler eller en passer som har knekt. Og kanskje noe nytt å ha alt sammen i.

– Vi har alle typer penaler, fra de klassiske pose- og skinnpenalene til trendvarer med freshe farger for dem som vil fornye seg litt til et nytt skoleår. Sunset-serien fra Milan har mye pastellfarger i år, noe jentene synes er gøy. Guttene er kanskje ikke like opptatt av disse tingene, men vi har kule gaming- og fotballpenaler til dem også. I dag bruker jo mange av de yngste elevene iPad like mye som bøker, og da er det viktig å ta godt vare på den med fine iPad-covere. Her har vi mange mønstre å velge i, og flere av dem matcher skolesekkene, smiler hun.

Uten mat og drikke, er det vanskelig å få fullt utbytte av skoledagen.

Vi har solgt mye av Kaluza-boksene, matbokser med egne smårom for frukt og grønt. De er praktiske og populære. Og så har vi fine drikkeflasker og termoser.

Hos Norli kan de yngste også forberede seg med aktivitetsheftet «Hvordan begynner man på skolen?».

Ryggsekker fra Norli Hillesland