Happy campers

På Oasen finner du Haugalandets desidert største utvalg innen sport, friluftsliv. Det beste utgangspunkt for den perfekte telt- og campingopplevelsen!

Med Intersport og XXL Sport & Villmark har Oasen Storsenter regionens desidert største utvalg innen sport og friluftsliv. Nå har også Norrøna Concept Store inn på senteret, og haugalendingene har for første gang muligheten til å velge fra hele Norrønas sortiment i en fullskala konseptbutikk.

Alt til telt-turen

Stadig flere har fått øynene opp for gleden ved å overnatte i telt om sommeren, både på campingplassen, langs kysten eller i fjellet. Sportsbutikkene på Oasen har alt du trenger for å sikre de gode opplevelsene.

– Vi har telt i alle varianter, som bl.a. Easy Camp og Coleman til campingplassen, og de du kan bære med deg på ryggen på tur, blant annet fra Nemo og Helsport. Det er viktig å velge riktig telt ut fra hva man skal bruke det til. Teltene våre tåler norsk sommer, har god vannsøyle og ytterduk og bunnduk. De små teltene er enkle å sette opp, men det kan være lurt å gjøre seg kjent med de store teltene før du reiser på ferie, anbefaler Håkon Aamodt hos XXL Oasen.

– Vi har også soveposer og liggeunderlag fra en rekke ulike leverandører. Noen soveposer er ideelle til sommerbruk, mens andre tåler lavere temperaturer og fungerer til tre sesonger. Det vil være viktig for dem som ligger mye ute. Velg uansett riktig størrelse, det er viktig både for temperatur og komfort, forklarer Aamodt.

På XXLs nettsider finner du deres beste råd og tips for den perfekte teltturen: https://www.xxl.no/tips/friluftsliv/din-forste-telttur

Velg riktig størrelse

Også Intersport har lage tradisjoner for å tilby nordmenn flotte telt-opplevelser.

– Vi har det meste, både til campingentusiasten som har med familien på ferie, som for eksempel Wiglo-teltene fra Bergans, og for de som er på tur i skogen og fjellet, og skal ha en natt eller to ute i fjelltelt, sier butikksjef Cato Bentsen på Intersport Oasen. Han kan tilby kuppeltelt, tunneltelt, familietelt og festivaltelt, og i tillegg til Bergans, kommer teltene fra solide produsenter som Fjällräven, McKinley og MSR.

Et tremanns-telt har plass til tre voksne mennesker i liggende stilling tett inntil hverandre, og ikke særlig mer. Er man tre personer, er det ikke rom for mye kroppsbevegelse, og heller ikke så mye bagasje hvis ikke teltet også har et fortelt.

Et godt tips er å kjøpe et telt som er beregnet for én person ekstra, så blir det ikke så trangt, sier Bentsen.

– Vi har også alt hva hjertet kan begjære av soveposer og liggeunderlag, blant annet fra Mammut og Mountain Equipment, og har hengekøyer i mange ulike farger. Kom innom, så hjelper vi deg med å velge riktig, forteller han.

Første Norrøna-telt på 30 år

Norrøna er på mange måter den mest tradisjonsrike produsenten av sportsutstyr i Norge. Helt siden 1929 har familien Jørgensen utviklet Norrøna friluftsutstyr for skandinaviske forhold som tåler de tøffeste tester, og etablert nye standarder som konkurrenter har måtte bruke år på å ta igjen. Skal du ut i naturen, har Norrøna klær med lekent design, farger, høy kvalitet og gode tekniske og brukervennlige løsninger.

For første gang på 30 år har Norrøna nå også soveposer i sortimentet sitt.

– Vi har fått inn den nye sommerutgaven i Falketind-serien, både for herre og dame. De har høykvalitetsdun og en komfortgrad på ti plussgrader. De kan snøres rundt hodet, glidelåsene kan justeres for lufting, og posene er sikret mot vann i bunn og topp, forteller butikksjef hos Norrøna Concept Store på Oasen, Marius Lund.

Til høsten får Norrøna inn ulike vintervarianter, og neste år får de også nye telt for første gang siden 60-tallet.

Og så har vi selvsagt alt annet du trenger av utstyr til turen; klær, sekker osv, sier Lund.

Gode kokemuligheter

Mat er viktig på telttur, og både XXL og Intersport har godt utvalg i stormkjøkken. Noen bruker rødsprit som brensel, andre parafin, bensin, gass eller ved. Gass er ofte enkleste å bruke, ettersom den lar deg regulere varmen og gir lite sot. Er det minusgrader, gir imidlertid gassen lite varme. Som helårs-løsning, vil en multifuelbrenner være et godt valg. Da kan du bruke ulike typer brensel på ulike tider av året, for eksempel gass om sommeren, og parafin eller renset bensin når det er kaldt. XXL har multifuelbrennere fra blant andre Optimus, mens Intersport har fra Primus.

Elise surfbrett og åre

Økende friluftsinteresse

XXL på Oasen er den største forhandleren av sports- og fritidsutstyr mellom Bergen og Stavanger. De har klær og sko til alle typer aktiviteter, i tillegg til stort utvalg i ski, sykler, jakt og fiske-artikler, ballidretter, golf, treningsapparater, vannsport og mye mer. XXL har også eget service-verksted for ski og sykler og skytesimulator der det er mulig å teste og skyte inn jaktvåpen.

De siste årene har XXL-sjefen tydelig fått merke hvordan flotte naturbilder i sosiale medier og tv-programmer som 71 grader nord har bidratt til å øke nordmenns friluftsinteresse.

– Det er ingen tvil om at flotte bilder fra toppturer i sosiale medier har inspirert mange til komme seg ut og opp. Og mens det tidligere først og fremst gjaldt ski om vinteren, er det nå minst like aktuelt til fots i sommerhalvåret. Store kjeder som XXL har fått prisene på sportsutstyr ned, og dermed gjort det mulig for folk å drive med denne type fritidsaktiviteter hele året, uten nødvendigvis å måtte betale en månedslønn for godt utstyr. Friluftsliv har rett og slett blitt en viktigere del av folks liv, forteller Thomas.

Også Intersport har et rikholdig utvalg innenfor praktisk, moderne og solid turbekledning.

– Vi har alt du trenger til tur flotte i skog, mark og fjell, og har alt fra skalljakker og turbukser til gode tursko. Om du trenger ny tursekk eller mangler telt og sovepose, har vi utstyret du trenger for å få en perfekt tur, sier daglig leder hos Intersport Oasen, Cato Bentsen.

ansatt på sykkel xxl

Flere sykler til jobben

Haugalandet har opplevd økt sykkelinteresse de siste årene.

– Etter at vi fikk Iron Man til distriktet har det vært veldig populært med landeveissykling, men vi ser også nå en stor økning i omsetning av el-sykler. Mange bruker dem til og fra jobb for å få frisk luft, spare miljøet og samtidig få seg litt mosjon. En el-sykkel er jo på ingen måte noen moped, men har hjelpemotor som tar luven av de verste motbakkene. Det får flere til å sykle, og det er kjempeflott, sier Thomas hos XXL.

Både Intersport og XXL har selvsagt stort utvalg i ekstrautstyr til sykkelen, som hjelmer, pumper, dekk, drikkeflasker og så videre. De har også egne sykkelverksteder og gode serviceavtaler, der kundene kan få service og justeringer på syklene sine.

Det er viktigste å kontrollere bremsene og bremsekraften selv, og bruke en god smøreolje, helst en gang i måneden. Og jeg vil også anbefale en verkstedservice en gang i året, sier Cato hos Intersport.

Økt kunnskap

Sportsbutikkene på Oasen er faghandler, og tilbyr ekspertise på de ulike avdelingene.

– Med mobilen har jo folk i dag eksperten på lomma, og vi merker klart at kundene vet mer og har gjort litt research før de kommer til oss. Det er kjempeflott, og gjør at vi kan forklare og veilede på en helt annen måte enn før. Folk vet i større grad hva de er ute etter, og hva de trenger, forteller Thomas hos XXL.

Uansett hvilken aktivitet du foretrekker, om du skal i vannet, ut i skogen eller opp på fjellet, om du vil trene i hall eller helsestudio, eller sikre at ungene holder seg varme og tørre i barnehagen, så finner du det du trenger på Oasen.