Slik fresher du opp uteområdet ditt

Dame hos Kid holdee hvit bute med blå palme
Kollasje av utemøbler og dekorasjon i blått tema
1. Illustrasjonsbilde fra Kid // 2. Pram marine pynteputetrekk fra Princess // 3. Utemøbler, bord og lenestoler fra Clas Ohlson // 4. Geilo ullpledd fra Kid // 5. Pynteputer fra Kid // 6. Bålpanne fra Clas Ohlson // 7. Salsa Ananas fra Princess // 8. Apekatt fra Princess.
kollasje av rosa borddekking med ananas-pynt, trestoler og planer
Illustrasjonsbilde: Princess Interiør

På jakt etter noe nytt til uteområdet? Ikke noe sted i distriktet har du like mange interiør-valg som på Oasen, og nå er det akkurat dette som står i fokus.

Med hjem- og interiørbutikker som Bolia, Kid, Princess, Kitch’n, Lampehuset, Clas Ohlson, Kjell & Company, Nille, Floriss og Oasen Blomster finner du det meste av det du trenger for å pynte opp både inne og ute. Og det skal ikke alltid de store innkjøpene til for at du opplever å gi nytt liv til verandaen, terrassen, gårdsplassen eller hagen.

Enkle grep med stor effekt

Janne Alendal hos Kid Interiør har mange gode tips for hvordan du enkelt kan fornye uteplassen.

– Folk er glad i å pynte og kjenne på fornying. Bare det å bytte ut sitteputer og pynteputer gir deg følelsen av å ha fått helt nyt utemøblement. Og med ulike voksduker, har du også forskjellig bord fra gang til gang. Gult, grått og blått er de aller mest populære fargene, men i år har det også kommet mye flott i grønt, forteller Janne.

Og på kveldstid kan du med belysning gjøre mye spennende med uteområdet.

– I tillegg til ulike lykter, har det blitt veldig populært å bruke ledlys i forskjellige typer lenker, både i hagen og på terrassen. De kan henges mellom trærne eller oppunder taket, og det finnes alternativer med batteri, strømkabel eller solceller, sier Janne.

Kid kan nå også tilby hagemøbler, som stilige vedlikeholdsfrie stoler og småbord.

– Hagemøblene har faktisk blitt så populære, at vi er utsolgt for en del av dem, men vi venter inn ny forsyning, forteller Janne.

Knalsk eller maritimt

I likhet med Kid har også Princess pledd, puter, krukker, lykter og annen pynt til uteplassen. Og det er fullt mulig å tenke utenfor boksen.

– Stadig flere er glade i knalske farger med litt vågale mønstre. Det er gøy, og skaper liv til uteplassen. Vi har apepynt i flere varianter, og mange liker å friske opp med litt småcrazy og morsom pynt. Men det er selvsagt også mange som sverger til det klassisk maritime uttrykket, og det har vi mange varianter av, forteller Elisabeth Færaas Rossebø og Ida Sandbekken hos Princess. De har også godt utvalg innen solskjerming.


Uteplante i sort kasse