Slik fresher du opp uteområdet ditt

Dame hos Kid holdee hvit bute med blå palme
Kollasje av utemøbler og dekorasjon i blått tema
1. Illustrasjonsbilde fra Kid // 2. Pram marine pynteputetrekk fra Princess // 3. Utemøbler, bord og lenestoler fra Clas Ohlson // 4. Geilo ullpledd fra Kid // 5. Pynteputer fra Kid // 6. Bålpanne fra Clas Ohlson // 7. Salsa Ananas fra Princess // 8. Apekatt fra Princess.
kollasje av rosa borddekking med ananas-pynt, trestoler og planer
Illustrasjonsbilde: Princess Interiør

På jakt etter noe nytt til uteområdet? Ikke noe sted i distriktet har du like mange interiør-valg som på Oasen, og nå er det akkurat dette som står i fokus.

Med hjem- og interiørbutikker som Bolia, Kid, Princess, Kitch’n, Lampehuset, Clas Ohlson, Kjell & Company, Nille, Floriss og Oasen Blomster finner du det meste av det du trenger for å pynte opp både inne og ute. Og det skal ikke alltid de store innkjøpene til for at du opplever å gi nytt liv til verandaen, terrassen, gårdsplassen eller hagen.

Enkle grep med stor effekt

Janne Alendal hos Kid Interiør har mange gode tips for hvordan du enkelt kan fornye uteplassen.

– Folk er glad i å pynte og kjenne på fornying. Bare det å bytte ut sitteputer og pynteputer gir deg følelsen av å ha fått helt nyt utemøblement. Og med ulike voksduker, har du også forskjellig bord fra gang til gang. Gult, grått og blått er de aller mest populære fargene, men i år har det også kommet mye flott i grønt, forteller Janne.

Og på kveldstid kan du med belysning gjøre mye spennende med uteområdet.

– I tillegg til ulike lykter, har det blitt veldig populært å bruke ledlys i forskjellige typer lenker, både i hagen og på terrassen. De kan henges mellom trærne eller oppunder taket, og det finnes alternativer med batteri, strømkabel eller solceller, sier Janne.

Kid kan nå også tilby hagemøbler, som stilige vedlikeholdsfrie stoler og småbord.

– Hagemøblene har faktisk blitt så populære, at vi er utsolgt for en del av dem, men vi venter inn ny forsyning, forteller Janne.

Knalsk eller maritimt

I likhet med Kid har også Princess pledd, puter, krukker, lykter og annen pynt til uteplassen. Og det er fullt mulig å tenke utenfor boksen.

– Stadig flere er glade i knalske farger med litt vågale mønstre. Det er gøy, og skaper liv til uteplassen. Vi har apepynt i flere varianter, og mange liker å friske opp med litt småcrazy og morsom pynt. Men det er selvsagt også mange som sverger til det klassisk maritime uttrykket, og det har vi mange varianter av, forteller Elisabeth Færaas Rossebø og Ida Sandbekken hos Princess. De har også godt utvalg innen solskjerming.


Uteplante i sort kasse
Mann på Clas Ohlson i butikken
Kollasje av lamper, blå stol, utelamper
1. Ledlyslenker til hagen får du hos både Clas Ohlson, Kid og Lampehuset // 2. Runde solcellelykter fra Clas Ohlson // 3. Terrassevarmer 2100 W fra Clas Ohlson // 4. Bulb led lyslenke fra Kid // 5. Dyveke lykt fra Princess // 6. Landmann Memphis ildsted fra Clas Ohlson // 7. Terrassevarmer 600W fra Clas Ohlson.

Forleng kveldene og sesongen

Med riktig utetemperatur er det mulig å sitte ute til langt på natt – og til langt utpå sensommeren. Heldigvis har butikksjef på Clas Ohlson, Øivind Kristiansen, en rekke muligheter som lar deg styre den litt uforutsigbare utetemperaturen på Haugalandet.

– Bålpanner er veldig populært. De varmer godt og skaper en veldig lun og koselig stemning. De har også flere bruksmuligheter, og det er mulig å både legge på grillrist, steke vafler, lage grillspyd og koke kaffe. Det er flere forskjellige typer alt etter hva man ønsker og hvor stor plass man har. Har man ikke plass til de store hengende pannene med tre beinpåler, så har vi mindre plantefat eller varianter med trygge gnist-rister, forteller Øyvind.

Terrassevarmere gir stor effekt, og hos Clas Ohlson har de stort utvalg i elektriske varmere.

– Vi har selvsagt varianter som kan monteres fast på veggen eller i taket, men de fleste foretrekker de mer fleksible løsningene. De store på stang eller de mindre bordvariantene, som også kan plasseres under bordet så man ikke blir kald på beina. Varmelamper som kan henges over bordet fungerer også fint for kveldsmåltidet.

Belysning er med på å skape miljø og atmosfære på kveldene, og i tillegg til lyslenker, har Clas Ohlson her bidratt til en ny trend.

– Interessen for frittstående lyskuler og baller har tatt helt av. Kulene kommer i ulike størrelser og drives av solcelleenergi. Vi bestilte inn ekstra mange i år, men gikk overraskende fort tomme. Heldigvis venter vi inn massevis av nye. Sjekk gjerne nettsidene for lagerbeholdning og klikk og hent-mulighet, anbefaler Øyvind.

Dame med briller holder hortensia på Floriss på Oasen
Kollasje med blomster i hvit, blå og rosa
1. Dekket med sommerblomster fra Floriss // 2. Lobelia fra Floriss // 3 og 4. Magical Hortensia fra Floriss // 5. Amandine belagt duk fra Kid // 6. Luca Fugl fra Princess // 7. Margeritter fra Floriss

Sommerblomster

Lite er så fint som fargerike sommerblomster, enten det er på bordet, i krukker, kasser eller i bedet. Oddveig Veim hos Floriss Oasen har mange flotte uteplanter å by på.

– Det er jo alltid fint med farger, og det har gått mye av Magical Hortensia den siste tiden. Denne varianten har mange og små blomster, forandrer farge underveis i løpet av blomstringen, og blomstrer til langt ut på høsten. Med riktig stell vil du faktisk kunne ha glede av opp til 150 dager med flower power på terrassen, forteller Oddveig.

Sommerblomstene følger sesongen, og i tillegg til enkeltplanter, tilbyr Florris også ulike sammenplantninger og utvalg i krukker i alle varianter.

– Det blir alltid fint med Betulia, Pelargonia og Lobelia. Og selvsagt klassikeren Margeritter, som alltid er en vinner, sier Oddveig.


Flere smartløsninger

Kjell & Company har smartløsninger for utendørsbelysning, utendørsmusikk, automatiserte vanningsanlegg og mye mer. Og Nille sikrer et rikholdig utvalg i serviser, puter, potter, vaser og hagefigurer. Hos Kitch’n får du alt du trenger til utemåltidene, og senterets største utvalg i belysning får du hos Lampehuset.

Med 65 butikker og spisesteder er Oasen det handlestedet på Haugalandet med størst utvalg under ett tak. Det tar kun 5 minutter å kjøre fra Haugesund sentrum, og med tusen gratis parkeringsplasser har vi stort sett alltid godt med plass, også under tak.

Huske å holde avstand og vise hensyn. Vi ønsker velkommen til et hyggelig besøk i en trivelig atmosfære på Oasen!

Kollasje med blomster i hvit, blå og rosa
1. Dekket med sommerblomster fra Floriss // 2. Lobelia fra Floriss // 3 og 4. Magical Hortensia fra Floriss // 5. Amandine belagt duk fra Kid // 6. Luca Fugl fra Princess // 7. Margeritter fra Floriss