Slik sikrer du deg perfekt sommer

Kollasje av jente som holder frem solkrem, uteservering og sandaler
Utstillingen av kajakker og SUP hos XXL på Oasen

Det blir Norgesferie på oss alle i år, og Oasen har alt du trenger for å få den optimale hjemmesommeren!

Hva er det som skaper den perfekte sommeren? Vi drømmer selvsagt om fint vær og høye temperaturer. Men når vi ser tilbake på de gylne somrene som vi fortsatt bærer med oss, så handler det like mye om minner, gode opplevelser og avkobling fra hverdagen.

På Oasen får du alt du trenger til den perfekte hjemmesommeren!

Kjempestor vannsportavdeling

XXL kjøpte i fjor landets største kano- og kajakkprodusent West, og åpnet nylig egen avdeling med regionens største utvalg innen vannsport!

– Vannsport har blitt kjempestort på veldig kort tid, og vi satser stort på dette. I vår store vannsport-avdeling finner du vannski, tuber og et stort utvalg av ulike kajakk-typer. Stand up-padlebrett har jo blitt en stor trend de siste årene, og her har vi stort utvalg, forteller Thomas Haaland Cheek, varehussjef for XXL Sport & Villmark på Oasen.

Når det nå blir Norges-ferie på oss i sommer, vil mange ønske å bruke den norske naturen.

– Mange er flinke til å utvide mulighetene som ligger i friluftslivet. Stadig flere tar med seg kajakk, telt og sovepose på tur, og sikrer seg dermed flotte kombinasjonsopplevelser med fotturer, overnattinger og kajakkturer i fjorder, idylliske fjellvann eller langs kysten, sier Cheek.

InterSport, tidligere G-Sport, har naturligvis også godt utvalg til sommerens aktiviteter, blant stort utvalg innen sykler og turutstyr. Og med navnebyttet har den tradisjonsrike sportsbutikken på Oasen også fått tilgang på et utvidet varesortiment.

Utstilling av tursekker og utstyr hos XXL på Oasen
Ansatt hos Kjell og company holder frem ice shaver og wave inverter
Ansatt hos Kjell og Company holder frem Ice Shaver

Smarte sommerløsninger

Kjell & Company åpnet dørene i februar i år, og selger alle mulige smarte duppeditter og løsninger til hjemmet.

– Rubicson Ice Shaver og slushmaskin har blitt veldig populær! Den høvler opp isbiter eller fryste bær og frukter til slush-is, og er perfekt for å lage Frozen Margaritas eller andre iskalde og leskende drikker i varmen, sier innehaver Magnus Mærland.

– Eller hva med en Luxorparts Vekselretter? Den omgjør strømforsyningen i bilen fra12v til 230v, og gjør at du på sommerens bilferie kan koble til alt fra mikrobølgeovner til hårfønere, elektriske apparater som du er vant til å kunne bruke hjemme kan du nå også bruke i bilen. Med følger også et display som viser hvordan batteriet ligger an, og hvor mye strøm du bruker, forteller Magnus.

Ellers gir Kjell & Company deg utallige måter å gjøre hjemmet ditt smart på. Med veldig enkle grep er det nemlig mulig å styre og automatisere alt fra belysning, ovner, garasjeporter og gardiner med mobilen.

– Nå om sommeren kan det være smart med automatiske vanningssystemer til hagen. Med Gardenas system kan du for eksempel automatisere vanning av opp til 36 potteplanter, og du kan programmere hvor ofte de skal vannes, og hvor mye vann de skal få. Det samme gjelder selvsagt for plenen og blomsterbedet. Når programmeringen er gjort, trenger du ikke tenke mer på det. Da går det av seg selv, forteller Magnus.

Det er også fullt mulig å få smartløsninger til hytta, selv uten wifi.

– Det finnes mange gode 4G-løsninger til hyttebruk. Det gjør at du kan styre for eksempel temperatur, lys og vanning hjemmefra, forteller han.

Dame holder frem basseng og vannpistol hos Kozmos på Oasen
Kollasje av jente som holder frem solkrem, uteservering og sandaler
Brunette som leser i Haugesund og Haugaland-brosjyre

Sommerleker

Lekebutikken Kozmos har selvsagt mye utemoro for ungene.

– Vi har plaskebassenger i forskjellige størrelser, stort utvalg av vannpistoler, frisbee'er, og andre klassiske uteleker, forteller Gunn Skotheim.

Pass på huden!

Med hele 20 klesbutikker under ett tak, finner du selvsagt alt du trenger til sommergarderoben på Oasen. Og med solen er det viktig å beskytte seg, der du ikke er dekket av klær. Både Boots Apotek og Vita har stort utvalg av solfaktor og fuktighetskremer.

Egen turistinformasjon

Og om du skal være i distriktet i sommer, har Oasen egen turistinformasjon med mye god informasjon om turer, aktiviteter og opplevelser i nærområdene våre som kan bidra til å gjøre årets sommer til en vi vil huske lenge.

Med 65 butikker og spisesteder er Oasen det handlestedet på Haugalandet med størst utvalg under ett tak. Det tar kun 5 minutter å kjøre fra Haugesund sentrum, og med tusen gratis parkeringsplasser har vi stort sett alltid godt med plass, også under tak. Men hold avstand og vis hensyn; du er hjertelig velkommen til et trivelig besøk!