Lag den søteste godteribaren til bryllupet

tre krukker med godteri som ligger åpne
Skuff fylt med jordbær-godteri
Hvitt bur med gult og grønt godteri

Alle elsker smågodt – også bryllupsgjestene dine! Vi viser deg hvordan du disker opp en plukk-og-miks-bar full av fristelser.

Middagen er fortært, talene er overstått og bryllupsgjestene er klare for fest. Men før dansen kan sparkes i gang, trengs det gjerne et lite energikick i form av kaffe og noe søtt til – som sørger for at gjestene holder ut i de sene nattetimer. Dette er det perfekte øyeblikket for å overraske gjestene med en bugnende godteribar!

Det er ikke bare dekorativt og imponerende, men har også noe for enhver smak. Vi gir deg tipsene til hvordan du lager en uimotståelig godteribar som står i stil med den store dagen.

1. Lag en bar som kler bryllupet

For at godteribaren skal se gjennomført ut, bør også selve baren stå i stil med bryllupstemaet. Er temafargene for bryllupet ditt sølv og lavendel, bør du tenke i samme baner med godteriet. La gjestene fråtse i hvitt og rosa skum, blanke drops og sjokolade i sølvpapir. Bruk godteribaren som en del av dekorasjonen.

Er bryllupet mer glamorøst, kan du dekke et bord med en glitrende duk og servere godteri i lekre vaser. Vil du være ekstra kreativ kan du kjøpe eller bruke en gammel kommode, male den i temafargen for festen, og fylle skuffene og skapene med ulike krukker med godteri.

Er bryllupet derimot mer retroinspirert, kan du velge stripete kjærligheter på pinne, bruspulver og lakrisstenger – og alt som minner om barndom og lørdagsgodt. Bruk fantasien og kreativiteten, så skal du se at resultatet både smelter inn i temaet for festen – og på tunga til gjestene.

2. Fyll i lekre beholdere

For at godteriet skal vise seg fra sin beste side må det få skinne i lekre beholdere. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan servere i – men glassboller som du ser godteriet gjennom er mye brukt.

Er bryllupet ved havet, og du ønsker et maritimt tema kan du fylle godteri i runde boller i farget glass, og pynte bordet med garnkavler.

Liker du den romantiske, rustikke stilen, får du også kjøpt store glassboller med lokk. Da kan du sette på egendesignede etiketter, som beskriver hva som er oppi bollene, eller noen fine ord for å oppfordre gjestene til å forsyne seg.

Tips: Fyll beholderne skikkelig opp. Da ser det ekstra delikat ut!

3. Tenk tilbehør

Alt ligger i detaljene. Søte papirposer eller kremmerhus som gjestene kan fylle med godteri og spader eller klyper man kan forsyne seg med, gjør opplevelsen av å besøke en ekte godteributikk komplett.

I tillegg bør du ha lapper eller plakater som forklarer hva som er i de forskjellige bollene. Ønsker du å pynte litt ekstra kan du for eksempel bruke papirsugerør i forskjellige farger, vimpler, flagg, tags, konfetti, serpentiner, løpere, bånd og levende lys.

Tips: Pakk små goodiebags som gjestene kan få når de drar hjem, med en øyemaske, smertestillende og en liten godtepose. Dette kommer garantert til og settes pris på – spesielt av de ivrigste festdeltakerne.


Godteri og dessert
Rosa og brunt popkorn

4. Server det som folk faktisk spiser

Godteribaren er overflødig hvis det som serveres ikke blir spist. Derfor bør du velge godteri som folk faktisk liker. Å fylle opp med kjip vingummi, eller love hearts og godteri-kjeder, er en dårlig idé – selv om fargene er dekorative.

Husk: Oppbevar godteriet i lukkede beholdere frem til det skal serveres også, så det holder seg ferskt. Hva skuffer vel mer enn steinharde skumputer?

Inkluder gjerne salte godbiter i buffeten. Nøtter, chips og popcorn går nesten alltid ned på høykant på fest! Men pass på at de serveres i forskjellige beholdere.

Lei inn en popcorn-maskin og la gjestene forsyne seg med søte kremmerhus.

5. Husk at folk elsker godteri

Du bør beregne en del godteri, rundt 150-200 gram person. Om festen varer ut i de sene timer, vil godteriet holde energien oppe på dansegulvet. Serverer dere nattmat, trenger dere ikke beregne like mye godteri.

Det er selvfølgelig ingen regel som sier at du bare kan servere godteri under festen. Sett gjerne frem noen skåler under minglingen på dagen, eller kanskje til og med under middagen. Da holder du stemningen på topp fra start til slutt!