Med et smil til alle

I snart 25 år har Bergliot Boltfjord smilt til kunder og forbipasserende fra lokalene til Bjørklund på Oasen. De fleste kjenner henne bare som «Bella».

Bella-navnet har fulgt Bergliot siden hun var liten, og det var egentlig litt tilfeldig at hun fikk et liv i gullsmedyrket.

– Jeg hadde fått mitt tredje barn, og kveldsjobben på Amanda Mat & Vinstue ble vanskelig å kombinere med de små. Jeg hadde flyttet fra Kopervik til Vormedal i 1993, og da det åpnet seg en mulighet far arbeid på dagtid hos en gullsmed på Oasen, grep jeg den.

Hun merket raskt at hun trivdes med yrket, og da sjefen hennes startet Bjørklund i 1998, ble hun med.

Ringer smykker Bjørklund

– Jeg er utrolig glad i jobben min, og i de gode kollegaene, både i butikken og på resten av senteret. Vi har et utrolig godt felleskap, og det er en så god atmosfære her. Dét er grunnen til at jeg har vært her så lenge. Senteret er alltid er i utvikling, og den siste oppussingen har virkelig løftet alt, synes jeg. Men det er selvsagt kundene som gjør hverdagen vår. Vi har mange faste kunder, både menn og kvinner, som det også er hyggelig å hilse på når jeg treffer dem utenom jobben, forteller hun.

Et smil til alle

For Bella er glad i folk, og hun er opptatt av å gi alle et smil.

– Lokalene våre er veldig åpne, noe som gjør at vi får blikkontakt med mange, også de som ikke skal inn til oss. Alle fortjener et smil og et vennlig ansikt, mener Bella.

Når hun har fri, er hun glad i å bruke mye tid sammen med de fem barnebarna.

– Det var rart da barna flyttet ut, men vi er heldige som har alle i nærheten på Vormedal. Det gjør at vi kan hente i barnehagen og på skolen, og får tilbragt mye tid sammen. Ellers reiser vi så ofte vi kan til hytta i Vågafossen inne mot Ropeid. Hytta ligger ned til vannet, med sjøen like ved, og med kun en halvtime time Sauda. Vi går mye turer i fjellet, kan være på sjøen om sommeren og på ski om vinteren. Her nyter vi livet, smiler hun.

Edelt metall også i håndball

Inntil for få år siden, var håndball en stor del av livet til Bella.

– Jeg spilte aktivt for Kopervik, og i mange år på bedriftslaget til Helse Fonna, men nå har dessverre knærne sagt stopp. Jeg kjenner at jeg savner det, lagspillet og jentene der. Vi opplevde så mye moro sammen, i cuper, både i Norge og i Norden. Høydepunktet var sølvmedalje i Nordisk turnering på Island. Men både jeg og mannen min holder oss i form på Puls Oasen, et veldig kjekt sted å trene.

Gjennom mange år hos Bjørklund har Bella blitt en ganske god menneskekjenner.

– Jeg har lært meg å forstå hva kundene er ute etter, for det er ikke alltid alle vet det selv. Noen kunder får man ekstra god kontakt med, og det er alltid gøy å kunne le litt sammen.

Hun har etter hvert blitt godt vant både med mennene som kommer i siste liten på julaften, og med ungguttene som for første gang skal kjøpe ring eller smykke til en kjæreste.

– Og vi har noe til alle, enten det koster 98 kroner eller 98 000 kroner. Og det er jo klart at det er ekstra stas når noen har bestemt seg for å klinke ekstra til, og gå for de ekstra store diamantene, smiler hun.

Du møter Bella på Oasen stort sett hver dag, og hun hjelper deg mer enn gjerne. Og om du bare skal forbi, får du sikkert et smil da også.