Samboere og gode på smak

Samboerparet Christian Velde og Alice Aarsand Hansen har viet livet til å by Haugalendingene på gode smaksopplevelser, gjerne lokale.

Gulating Ølutsalg hadde sikret seg et flott lokale på Oasen, men manglet en franchisetaker til å drive butikken. Så overtalte Alice Aarsand Hansen samboeren Christian Velde til å søke.

– De anbefalte meg å ha med Alice på jobbintervjuet, for det var viktig at vi begge var innforstått med at dette var en jobb som ville komme til å stjele en del fritid, smiler Christian.

Fant hverandre på jobb

Men Alice var klar til å satse, og det tok ikke lang tid før hun også ble en del av butikken. Å jobbe sammen har samboerparet nemlig gjort før også, og det var på jobb de traff hverandre, for sju år siden.

– Vi jobbet begge på Neumann Bygg, jeg er byggmester og Alice har arbeidet med interiør. Vi hadde snakket en stund om å starte noe sammen, og vi har aldri vært redde for å hoppe ut i noe nytt. Jeg hadde aldri tatt i et kassaapparat før, og det var mye å sette seg inn i rundt drift og så videre, forteller Christian.

Hos Gulating finner du alt fra lokale skjeggprodukter til herlig snacks og drikke!

Mye mer enn øl

De fleste Gulating-kundene ønsker hjelp til å finne ut hva som er hva, og hva som passer til spesielle typer mat.

– Vi smaker mye selv for å holde oss oppdatert, og har en del kunder som er veldig bevisste. Men over halvparten av kundene vet imidlertid ikke hva de vil ha, men ønsker å utforske eller kjøpe gaver. Da er det alltid hyggelig å hjelpe, forteller Christian.

Selv om samboerparet har over 350 øl-sorter på lager, kan de tilby mye mer enn det.

– Vi har distriktets største utvalg i cider, og mye eplemost og annet alkoholfritt. Vi har sigarer, ulike spesialsnacks som gourmet-chips, sjokolade og trøfler, vi har mye utstyr til hjemmebrygging og vi har ulike skjeggprodukter. De påstår jo det at øl er godt for skjeggproduksjonen og at det gir deg mer hår på brystet, smiler Alice.

Gulating er like mye en gavebutikk som et ølutsalg.

– Det gikk enormt mye gavepakker før jul i fjor, og vi stod og pakket i ett fra morgen til kveld. I år har vi bestilt rikelig med esker, og vi har lovet hverandre at vi skal pakke det meste på forhånd, smiler paret.

NOEN kjappe:

Tre ord som beskriver dere:

– Vi er sosiale og åpne, kreative og familieglade, sier Alice. – Og jeg er alltid enig i alt hun sier, smiler Christian.

Er det noe dere drømmer om?

– Å vinne i Lotto, og slippe å bekymre oss for penger. Få butikken til å gå, og få litt fritid.

Ville folk aldri ha trodd om dere?

– At vi skulle få denne jobben, smiler Christian. - At jeg har glutenallergi, og ikke kan drikke vanlig øl, ler Alice.

Hva er det beste med Oasen?

– Det sosiale, det er veldig kjekke folk som jobber her!