Varm Eplecidereddik-Elixir✨🍵

Hånd som holder et glass med varm drikke
Varm eplecidereddik

Tre inn i hjemmekosen med deilig varm eplecidereddik-elixir! Sjekk artikkel for how to.

September tar oss med inn i høsten! Været blir kaldere og våtere, og dagene omsider litt mørkere. Hva kan vell være bedre da enn skikkelig hjemmekos?

Lag din egen varm eplecideredikk-elixir som både kjennes godt for kroppen og som smaker godt. Sunkost Oasen viser deg sin oppskrift step for step på Instagram, og nedenfor her ser du ingrediensene. Prøv å lag hjemme selv, og kføl på høststemningen🍂🍵❤

Ingredienser:

  • 1 kopp vann
  • 2 ss Helios Eplecidereddik
  • 1 ss Helios Sitronjuice
  • 1 ts Helios Ceylon kanel
  • 2-3 dråper Nick’s Stevia Drops Natural

Fremgangsmåte:

Bland ingrediensene sammen og nyt en varm kopp Eplecidereddik-Elixir på morgenen eller før leggetid!

Hentet fra Sunkost.no:

Fermentert eplejuice

Eplecidereddik lages ved at ren pressesaft av hele epler går gjennom en gjæringsprosess, fermentering. Eplene høstes solmodne, presses deretter til saft og gjennomgår så en fermenteringsprosess for å omdannes til eddik.

Fermenteringen er en helt naturlig prosess hvor det først tilsettes gjær som gjør sukkeret i eplesaften om til alkohol. Deretter gjør bakterier alkoholen om til eddiksyre. Det er eddiksyren som gir eddiken den sure smaken og den sterke lukten. Både sukker og alkohol forbrukes i prosessen så edikken inneholder ikke alkohol eller tilsatt sukker. Eddiken har vanligvis rundt 5% styrke.

For fordøyelsen

Eplecidereddik er tradisjonelt brukt blant annet for å fremme fordøyelsen. Å ta en spiseskje eplecidereddik i et glass vann før måltid kan bidra til å lindre en treg fordøyelse, oppblåsthet og luft i magen, følelsen av «mye magesyre» og halsbrann. En spiseskje med eplecidereddik i vann kan også forebygge ubehag i forbindelse med fettrike måltider.

Ufiltrert, upasteurisert, økologisk og med moder

Den beste eplecidereddiken er ufiltrert, upasteurisert, altså ikke fra konsentrat. Ufiltrert og upasteurisert eplecidereddik inneholder en litt grumsete «sky» som ligger i bunnen av flasken, dette kalles moder. Eddik-moder er betegnelsen på den aktive bakteriekulturen som dannes når epler gjæres til eplesidereddik. Denne bakteriekulturen kan brukes for å lage ny eddik – det fungerer litt på samme måte som surdeig.

Moderen inneholder melkesyrebakterier som er godt for tarmens normalflora, og dermed er god for fordøyelsen. Eplecidereddiken for øvrig er klar i fargen og har en syrlig, aromatisk smak. Det er viktig å riste flasken før bruk, for å fordele moderkulturen i resten av væsken.

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 20:00