Italienske sommerretter du lett kan lage i helgen

Tallerken med blåskjell som anrettes
Foto: Kristoffer Vincent Hansen
Blåskjell i gryte og i en tallerken med basilikum i bakgrunnen
Foto: Kristoffer Vincent Hansen

Som kokk har Geir André Sjursen alltid hatt en stor kjærlighet for det italienske kjøkken, og deler gjerne sine beste tips med deg som vil imponere i helgen.

Geir André Sjursen reiser til Italia flere ganger i året for å hente inspirasjon til nye kulinariske opplevelser for alle sine gjester.

Til helgens måltid har han gode tips, enten man har invitert gjester eller bare vil hygge seg litt ekstra. Server hvitvinsdampede blåskjell etterfulgt av den friske desserten Semifreddo con mandorle. Selv om det kan høres litt vanskelig ut, er det faktisk lekende lett.

Hvitvinsdampede blåskjell

Denne oppskriften er både enkel og god. Hva med hvitvinsdampede blåskjell til helgekosen? Dette er noe de fleste vil like og som en raskt kan bli hekta på.

Ingredienser for 4 personer

  • 1 nett blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • Olivenolje
  • Persille
  • 15 stk sherry tomat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss saft av fersk sitron
  • Basilikum

Slik gjør du

  1. Start med å skylle og vaske blåskjellene. Kast skjell som er knust og som ikke lukker seg når du skyller de i vann.
  2. Ha olje i en gryte og fres rødløk og hvitløk til den blir gyllen. Ha i de vaskede blåskjellene og hvitvin, og ta deretter på et lokk for å gi det et oppkok.
  3. Når det har startet å dampe tilsetter du delte sherry tomater, hakket vårløk og litt sitronsaft før du tar på lokket igjen. Når skjellene har åpnet seg er det klart. Dryss på litt finsnittet persille og pynt med basilikum før servering. Server gjerne med litt nystekt focaccia og hvitløksmajones.
Buon appetito!

- Geir André

Blåskjell i gryte og i en tallerken med basilikum i bakgrunnen
Foto: Kristoffer Vincent Hansen
Dessert av iskake og karamellsaus delikat anrettet på en tallerken
Foto: Kristoffer Vincent Hansen