Vår hage

Forsidebilde med mange ulike hageprodukter som står oppstilt
Hageartikler, kurv, beige pute, hoppetau med mer
Hageprodukter, gule støvler, caps, sekk, gult teppe
Produkter fra: Crocs, badmintonracket, hoppetau, støvler, hengekøye, fleecejakke og turbukse - fra XXL /// Caps og turbukse - fra Norrøna /// Sekk, hagehansker, hageredskap, lyslykt, lyslenke, tennisballer, kurv, trekasse - fra Clas Ohlson /// Frisbee og rake - fra Ringo /// Vase, pledd, tallerken, pute og håndkle- fra Kid

Skap din egen oase i hagen med de beste hageproduktene! Vi har samlet sammen gode og hjelpsomme tips for å skape den frodigste vårhagen, sjekk dem ut her🌼

Spirer, blomstrer, vokser og gror... i en hage kan vi finne både moro og ro😉🌼

Våren spirer og været snur til midlere tider, så nå kan man glede seg til å få bruke utemiljøet alt man kan fremover.

Har du en stor terrasse med mye plass som du trenger å fylle opp? Eller har du liten plass i bakgården, men ønsker fortsatt en følelse av å ha hage? Kanskje elsker du planter og blomster, eller kanskje liker du det rent og pyntelig, uten noe du må stelle på?

Uansett hva du liker, så kan en hage bli en deilig, avslappende plass eller et gøyalt område for lek og moro.

Hagen og uteområdet i 2024

Hagen og uteområdet er virkelig et sted hvor du kan bruke fantasien til å skape den plassen du ønsker, men det er visse møbler og stiler vi ser at det kommer mer av i 2024.

Det å skape en organisk følelse på uteplassen, og det å skape en forlengelse av hjemmet ut i hagen. Man vil kunne se at det å skape en koselig uteplass, hvor grensene mellom inne og ute mixes mer sammen. Trematerialet er alltid hyppig i bruk ved utemøbler, og vi vil fortsette å se bruken av dette også.

Preg av dette ser man veldig godt i Bolia sin nyeste vårkolleksjon. Her har de fokusert på å blande ute- og innemiljø på en sømløs måte. Bolia her på Oasen har flere av disse fine møblene utstilt i butikken, så du er velkommen innom dersom du ønsker kikke🤩

For å hjelpe med inspirasjon til vårens hage i 2024, tok vi også runden på butikkene vi tenkte hadde de beste tipsene til din hage, og gjett om de var klare med gode hjelpsomme ideer du kan få bruk for til ditt uteområdet. Les mer under.

Dame holder blå og hvite blomster

Floriss tipser om å bruke stemorsblomst på trappen eller i hagen. Den er en sikker vinner i en tid som dette! Hos Floriss er dette den tidligste blomstrende planten de har inne, så da kan du sikre deg blomstring i hagen allerede nå.

"Disse kan du plante i både krukker og bedd, og de tåler faktisk litt varierende temperaturer. Ikke minst er de også utrolig dekorative!"

Dame holder bøker om hage

På Norli blir vi tatt med til de nye bøkene deres, innenfor hage og planter. Marie viser frem deres utvalg av bøker med både oppskrifter og tips.

"Vi har flere helt nye bøker innenfor hage og uteområdet i år, som virkelig kan hjelpe på inspirasjonen! Alt fra drivhusbygging- og dyrking til blomsterplanting."

Dame holder rosa blomster i grønn potteplante

Hos Oasen Blomster finne de frem både potter og blomster når vi kommer innom og spør om tips.

"Det å ha flere flotte potter, kan være med på å løfte hagen eller terrassen. De skaper en helhetlig følelse og du får gjerne plass til mer enn kun en blomst eller plante i en potte. Her bruker jeg hortensia. De er så flotte, passer til våren, og man får dem i flere forskjellige farger."

Hortensia, forteller hun, om at den kan man plante ute så snart det er blitt frostfritt 😉

Frø
Stol og bord

På Clas Ohlson kan du finne det meste av hageredskaper og dekorasjoner. De har også frø til alle slags grønnsaker og krydder du kan tenke deg å plante i hagen.

Tips for våren, er at det kan det være lurt å plante inne i potter, som du plasserer i en lys vinduskarm hvor plantene kan få mye sol og varme. Samtidig er det flere grønnsaker og krydder du kan plante ute nå, allerede i April. Gulrøtter, reddik og koriander er tre eksempler på frø du kan plante ute allerede nå.

På Bolia får vi se deres flotte utemøbler i utstilling. De har et stilfullt, men koselig preg på seg, og passer nesten like godt inne som de gjør ute. Blandingen av materialer gjør også at man kan kombinere møblene med mange ulike stiler.

Å blande sammen ulike materialer for å skape en organisk og koselig følelse, og å mikse ute- og innemiljø sammen er derfor det beste tipset for 2024 du kan få til møblene i din hage🤩