XXL deler sine 6 beste tips for sykkelsesongen

Våren er i anmarsj og mange tar frem syklene igjen. Det markerer også starten på en ny sesong for vår del. Sykkel er bra for helsa, miljøet og lommeboka.

Sykkel er en megatrend over hele verden. Det handler om miljøet og også om helse og velvære. Byene vokser, og i mange tilfeller er sykkel den enkleste måten å komme seg frem på. I tillegg er det dyrtid med høye renter, inflasjon, økte drivstoffpriser, dagligvarepriser og strømpriser – folk har rett og slett mer å tjene på å la bilen stå og velge sykkelen i stedet – både helsemessig og for lommeboka.

Sykkelinteressen skjøt fart under pandemien. Flere valgte sykkel både som transportmiddel og treningsform.

Ekspertene venter at sykkelsalget kommer til å vokse videre i årene som kommer, og elsykler er en av de viktigste årsakene til dette.

Vi satser også stort på verkstedtjenester. Vi ser at folk blir mer opptatt av å ta vare på tingene sine. Når det gjelder sykler så anbefaler vi minst en årlig service før man ruller i gang sesongen og dette er også noe vi tilbyr til de som har kjøpt sykkelen sin hos oss, og vi tar service på alle sykler uavhengig av hvor de er kjøpt. For å bestille service enkelt, anbefaler vi å gå inn på vår hjemmeside. Her kan man bestille service via vår bookingplattform

Vår betyr tid for sykkel. Følg disse seks stegene for å bli klar for sesongen.

1.Vask sykkelen.

Jevnlig vask øker sykkelens levetid. Bruk vaskemiddel tilpasset sykkel, børste og vann. Vær raus med bruken av vann og la det skumme godt før du spyler av sykkelen. En god vask gjør også den videre jobben veldig mye enklere.

2. Sjekk dekk og felger.

En visuell sjekk er viktig for å bli oppmerksom på eventuelle synlige skader på sykkelen. Sjekk spesielt at dekkene ikke har sprukket opp og at hjulet er rett når man spinner det rundt.

3. Smør drivverk.

Bruk begrenset mengde med olje og tørk vekk overflødig. Husk at det kun er kjedet som skal smøres og tannhjulene foran og bak har ikke behov for olje. Ekstra olje på disse delene vil bare føre til griseri og økt slitasje.

4.Kjør en tur, sjekk bremser.

Enkleste måten å sjekke bremsene på er å teste forbrems og bakbrems hver for seg. Sjekk at det er god bremsekraft. Samtidig bør man også ha sjekket at man har nok luft i dekkene.

5.Sikre styre, stem og sete.

Gå over resten av sykkelen, sjekk alle skruer og se at de er strammet til og juster setet ved behov. Når du sitter på setet med begge føttene på pedalene, og den ene pedalen står i laveste posisjon, så skal du ha en liten knekk i kneet. 6. Tenk sikkerhet: Refleks, lys og hjelm. Hvit refleks foran og rød refleks bak er påbudt hele året. Det er også lurt å ha lys på sykkelen selv om vi går mot lysere tider. Hjelm er også et «must» for alle som skal ut på tur og hjelmen skal sitte behagelig og fast på hodet.

6.Tenk sikkerhet. Refleks, lys og hjelm.

Hvit refleks foran og rød refleks bak er påbudt hele året. Det er også lurt å ha lys på sykkelen selv om vi går mot lysere tider. Hjelm er også et "must" for alle som skal ut på tur og hjelmen skal sitte behagelig og fast på hodet.


Hvis du finner noen mangler eller ønsker hjelp med sykkelen så er du hjertelig velkommen innom oss på XXL.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
XXL
Åpent i dag 10:00 - 20:00