Nedenom og hjem

I underetasjen på Oasen ønsker Eirik Husebø velkommen inn i en helt egen verden. Møbel- og interiørbutikken Bolia er en oase i Oasen, og et sted å komme hjem.

To ganger i året fremstår butikken som helt ny, og fra 8. mars er det vår i Bolias verden.

Ølensbuen Eirik Husebø skulle egentlig bli ingeniør, men under en bijobb på Sparkjøp i studietiden ble det klart for ham at det han elsket var å jobbe med salg og skape løsninger for kundene. I mange år handlet det om klær for 37-åringen, først hos Solid og deretter hos Carlings.

– Jeg hadde alltid vært interessert i klær, og syntes det var kjempespennende å hjelpe folk med å definere hvem de var i klesveien. Hadde noen sagt for ti år siden at jeg senere skulle jobbe med puter og vaser, så hadde jeg nok sett litt rart på dem, men da Bolia-muligheten dukket opp for et par år siden, visste jeg likevel at det var drømmejobben. Jeg har alltid vært opptatt av design og estetikk, og liker konseptet til Bolia veldig godt. Også her handler det om det personlige salget, jeg er glad i å hjelpe folk med finne tilpassede løsninger som de kan ha glede av i årevis fremover.

Tilpasset hver enkelt

Mange oppfatter sikkert Bolia som en veldig trendy møbelforretning, men Eirik er ikke først og fremst opptatt av siste skrik.

- Selv om vi alltid har de siste trendene, er hovedfokuset vårt på å finne møbelet som er 100% rett for kunden - uavhengig av hva som ellers selges mest for tiden. Trender kommer og går, og vi jobber alltid med tidløs design som er ment for å ha en lang levetid.

Nettopp derfor kan Eirik også by på et enormt stort utvalg av stoffer, farger og størrelser.

– I tillegg til den korte leveringstiden på 4 uker, er alle valgmulighetene unikt for Bolia. Her skal alle kunne finne det det som passer best for dem og deres hjem. Vi har løsninger for alle, og det må ikke nødvendigvis bli så dyrt. Bolia er for alle, og vi forholder oss til kundens budsjett.

– Vi vil gjerne også vite hvordan det ser ut hjemme hos kunden, slik at vi best mulig kan hjelpe med stoff- og fargevalg og sikre en fin og god helhet som kunden kan trives med lenge. Vi bruker gjerne uker og måneder før vi sammen med kunden kommer i mål med hvordan det skal bli. Det starter gjerne med et sofabord, og så ønsker gjerne kunden etter hvert at resten også står i stil. Jeg er på fornavn med veldig mange kunder, og de er på fornavn med meg. De beste kundene kommer igjen og igjen. Dette er på mange måter en livsstil mer enn en jobb, smiler Eirik.

Som et hjem

Og selve butikken føles også nærmest som et hjem.

– Når du kommer inn hos oss, er det som å komme inn i en egen verden i senteret. Det skal føles som et hjem, og vi er opptatt av å skape en fin stemning. Her går du fra rom til rom, og du vet ikke helt hva som venter deg rundt neste sving.

Eriks eget hjem er på Vormedal, der han bor sammen med kone og to barn.

– Jeg bruker mye tid sammen med familien, og trives veldig godt på Vormedal. Nå ser jeg fram til at paddleboard-sesongen starter igjen. Jeg har gangavstand til Karmsundet, og kan også padle i Vormedalsvannet og Tuastadvannet. En veldig fin og avkoblende hobby. Ellers er jeg glad i god mat og drikke, og kona og jeg har satt oss som mål å finne frem til den ultimate Gin Tonic’en. Jeg er veldig glad i gin, og nå eksperimenterer vi med ulike siruper og krydder osv, forteller han.

Eiriks svigerfar har en enkel hytte i Etnefjellene som de i fjor var med på å oppruste litt.

– Den har vi brukt en del, og selv om den er nokså enkel med strømaggregat og utedo, så har den blitt veldig fin. Jeg gleder meg til at vi kan bruke den litt i sommer, og gå i fjellet og nyte livet. Jeg kunne godt tenke meg å gå på jakt, men har ikke kommet så langt at jeg har tatt jegerprøven ennå. Jeg har rett og slett ikke hatt tid, smiler den travle møbelhandleren.

Bærekraft i ny butikk

Bolia produserer sine egne møbler, og hovedmålet er at de skal vare hele livet. Møblene skal tåle å bli brukt gjennom flere generasjoner. Bærekraft har blitt et sentralt element i alt Bolia gjør.

– Våre design er laget av ærlige, bærekraftige og naturlige materialer og designet av internasjonalt anerkjente designere. Solcelleteknologi er sentralt i produksjonsprosessen, og vi er opptatt av gjenbruk av materialer og energi. Målet er at våre design skal gi et varig avtrykk i hjemmet ditt, men ikke på kloden. Bolia arbeider med økologisk, biologisk nedbrytbart trevirke fra bærekraftig skogbruk, og alt tre vi bruker er FSC-sertifisert, forteller Eirik.

Eirik fornyer butikken sin to ganger i året, og 8. mars fremstår den i ny ham for vår og sommer.

– Da er vi klare med nye miljøer, nye farger og materialer, og nye installasjoner. Vi har også en ny avdeling for hjemmekontor-løsninger. Her er det fullt mulig å komme innom kun for å få litt inspirasjon også. Alle er selvsagt hjertelig velkomne, smiler Eirik.