Størst på sport, friluftsliv og regntøy

På Oasen Storsenter får du Haugalandets desidert største utvalg innen sport og friluftsliv! Her finner du alt du trenger - til alle typer aktiviteter!

Med Sport1, XXL Sport & Villmark og Norrøna Concept Store har Oasen Storsenter regionens desidert største utvalg innen sport og friluftsliv.

XXL på Oasen er den største forhandleren av sports- og fritidsutstyr mellom Bergen og Stavanger. Her finner du klær og sko til alle typer aktiviteter – både inne og ute, i tillegg til stort utvalg i ski, sykler, jakt og fiske-artikler, ballidretter, golf, treningsapparater, vannsport, camping og mye mer. XXL har også eget service-verksted for ski og sykler, og en skytesimulator der det er mulig å teste og skyte inn jaktvåpen.

Økende friluftsinteresse

De siste årene har sportsbutikkene på Oasen tydelig fått merke hvordan flotte naturbilder i sosiale medier og tv-programmer som 71 grader nord har bidratt til å øke nordmenns friluftsinteresse.

– Det er ingen tvil om at flotte bilder fra toppturer i sosiale medier har inspirert mange til komme seg ut og opp. Friluftsliv har rett og slett blitt en viktigere del av folks liv, forteller varehussjef for XXL på Oasen, Morten.

Også Sport1 har et rikholdig utvalg, og tilbyr stort utvalg i bekledning til mange aktiviteter – året rundt.

Stort utvalg i regntøy

Høsten er ofte regnsesong på våre kanter, men vi vet jo at godt regntøy er fint å ha året rundt. Hos XXL får du solide regntøy fra Tretorn, Didriksons og Helly Hansen. Hos Intersport kan du i tillegg til Helly Hansen også velge i Bergans, Norheim og Rab. Her finnes jakker og bukser i alt fra sort og duse farger til mer fargesterke varianter.

Hold deg tørr med riktig vannsøyle!

Husk at «vanntett» er et relativt begrep, og at det eneste som holder deg 100% vanntett er klassisk regntøy i gummi-liknende materiale. Her er imidlertid pustevnen lik null, og skal du være i aktivitet, er skallplagg å foretrekke. Disse har nemlig en pustende membran på baksiden av ytterstoffet, men vanntettheten vil da være avhengig av kvaliteten på både membranen og ytterstoffet.

«Vannsøyle» er derfor et begrep som brukes for å angi hvor høyt trykk med vann et stykke stoff (telt, jakke, bukse eller lignende) tåler før vannet trenger igjennom. En vannsøyle på klær på over 3000 mmH2O regnes som vannavvisende, mens de bør ha en vannsøyle på over 15 000 mmH2O for å kunne regnes som vanntette. Tøft bruk krever høy vannsøyle. Sjekk derfor vannsøylen på klærne når du er i butikken.

Kvalitet og design

Gode skalljakker har de naturligvis også hos Norrøna Concept Store. Her har haugalendingene for første gang muligheten til å velge fra hele Norrønas sortiment i en fullskala konseptbutikk. Norrøna er på mange måter den mest tradisjonsrike produsenten av sportsutstyr i Norge.

– Helt siden 1929 har familien Jørgensen utviklet Norrøna friluftsutstyr for skandinaviske forhold som tåler de tøffeste testene. Skal du ut i naturen, har Norrøna klær med lekent design, farger, høy kvalitet og gode tekniske og brukervennlige løsninger, sier Andreas Fredagsvik hos Norrøna.